Erfurt Rauhfaser Fűrészporos Tapéta, 20, 00x0, 53 M Közepes Szemcsés

Erfurt Rauhfaser Fűrészporos Tapéta, 20, 00x0, 53 M Közepes Szemcsés

2 999 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Erfurt Rauhfaser Fűrészporos Tapéta, 20, 00x0, 53 M Közepes Szemcsés

2 999 Ft
+ 1 390 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
praktiker.hu
Termékleírás
ERFURT RAUHFASER FŰRÉSZPOROS TAPÉTA

Termékelőnyök:
PVC mentes, egyszerűen felhasználható, többször átfesthető, lég- és páraáteresztő, nehezen éghető, ütésálló, megújuló nyersanyagokból készül

Nyersanyagok/gyártás:
Az ERFURT-Rauhfaser egy több papírrétegből álló falburkolat, amelybe szilárdan struktúraképző farostokat dolgoztak be. Az ERFURT-Rauhfaser valamennyi tapétája ugyanazzal a gyártási eljárással készül és csak a struktúraképző farostok tekintetében különböznek egymástól. A gyártásnál kizárólag értékes nyersanyagok, valamint célzatosan kiválasztott újrafeldolgozott papírok és cellulóz kerülnek felhasználásra. A fedőrétegként alkalmazott újrafeldolgozott papírokról flotációs eljárással távolítják el a nyomdai festéket. A keletkező gyártási hulladék a gyártási folyamatban újra felhasználható. A gyártáshoz szükséges vízmennyiség többszörös körforgáson megy át, és a természetbe tisztán és szennyeződésmentesen kerül vissza. Az ERFURT-Rauhfaser tapéták eltávolítása/hulladékba dobása problémamentes, mivel a természetes alapanyagok saját magukat visszavezetik az ökológiai körforgásba.
Termék tulajdonságai
A DIN 52615 szabvány szerinti páraáteresztő-képessége megfelel egy 0,01 m vastagságú páradiffúziós egyenértékű légrétegnek
Az DIN EN 13501-1 szerinti „B-s1, d0 tűzvédelmi besorolás a DIN 4102-1 szerinti „B1 (nehezen éghető) osztálynak felel meg
Olyan alapfelületeken, mint a „gipszkarton nem éghető (DIN EN A2-s1, d0)
Megfelel az DIN EN 234 (utólagos kezelést igénylő falburkoló anyagok előírásai) szabványnak
PVC-t, egészségre ártalmas lágyító- és oldószereket nem tartalmaz
Nehézfém-vegyületek és formaldehid hozzáadása nélkül készül
Kereskedelemben forgalmazott festékekkel többször is átfesthető
Forráskímélő
Megújuló nyersanyagokból készül
Allergiások számára is alkalmas

Alkalmazás/tapétázás:
Alapfelület: Az ERFURT-Rauhfaser beltérben minden tapétázható alapfelületre alkalmas. A különböző farostok egyenletes szórásával egy önmagában zártnak ható - változatonként eltérő - strukturált felület képződik. Az alapfelület legyen száraz, szilárd, egyenletesen nedvszívó, tiszta és kellően sima. A sima gipszvakolatot vagy az erősen nedvszívó aljzatokat hígított ragasztóval alapozza.
Tapétázás: A ragasztáshoz használjunk jó minőségű tapétaragasztót, (pl. ERFURT Vlies- és papírtapétaragasztót vagy Erfurt Rauhfaser Kleister-t).
Ragasztás: A csíkokat a fal magasságának megfelelően ráhagyással vágjuk méretre és a hátoldalukat tapétázógéppel vagy kézzel egyenletesen ragasztózzuk be. A beragasztózott csíkokat kétharmad-egyharmad arányban hajtsuk össze és az oldalszegélyeket fektessük egymásra. Ezáltal megakadályozzuk a kiszáradást. A hurkokat ne törjük meg. Kb. 5-10 perces átitatódási idő után elkezdhetjük falragasztani a Rauhfaser tapétát. A csíkokat tapétázókefével vagy gumihengerrel függőlegesen nyomjuk rá a falra. Az egyes csíkok túlnyúló részeit ollóval vágjuk le vagy tapétázó spatulyával szakítsuk le.

Festés: Száradás után az ERFURT-Rauhfaser tapétát az DIN EN 13300 szerint legalább 3-as vízlepergető osztályú diszperziós festékkel fessük át. Igény szerint különleges festési eljárásokat és technikákat is alkalmazhatunk.

Összetevők/vizsgálati eredmények:
Az ERFURT-Rauhfaser papírrostokból, mintegy 100 %-ban újrafeldolgozott rostokból, cellulózból, farostokból és segédanyagokból készül.
Magas újrafeldolgozott rosttartalma miatt viseli „A kék angyal (RAL-UZ 35a) környezetvédelmi jelet.
Az átfestett Rauhfaser tapétát a háztartási hulladékkal együtt dobjuk ki.
A német TÜV Nord intézet „Allergiások számára is alkalmas pecsétjével igazolja, hogy az ERFURT-Rauhfaser allergének és káros anyagok szempontjából ellenőrzött alapanyagokból készül. Ezért különösen érzékeny és allergiára hajlamos személyek számára is alkalmas.
A páraáteresztő-képesség meghatározása a DIN 52615 szabvány alapján az aschaffenburgi ISEGA Kutató- és Bevizsgáló-Kft. 1743/32 számú vizsgálati jelentésével történt.
Farostoknál ritka esetekben előfordulhat, hogy a fa természetes összetevői (lignin és gyanta) a festékbevonat révén sárgásbarna elszíneződésre lesznek hajlamosak. Ilyen esetekben csak az érintett helyekre vigyünk fel szigetelő bevonatot. Ezeknél a természetes összetevőknél egészségi ártalmaktól nem kell tartani.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.